top of page
Алуминиева дограма, профили

Алуминиева дограма

Алумниева дограма

Описание

Алуминият е многофункционален лек материал с минимален разход за поддръжка. Има дълъг живот, устойчив е на метеорологични условия и корозия, може лесно да се формова и да се преработва многократно с минимални загуби на материал.
Алуминиевата дограма е много здрава и на практика вечна. Алуминият не корозира от влагата, не се влияе от големите температурни разлики и запазва структурата си завинаги. Позволява сложни архитектурни решения. Използва се за помещения с най-различно предназначение. Лесно се поддържа и осигурява много висока плътност при затваряне.

От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване. Това са пластмасови вложки (изработени от полиамид), които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати.

Алумниева дограма
Алумниева дограма

Приложение

Алуминиевата дограма се използва навсякъде, където съществуват повишени изисквания за здравина. Затова този материал доминира при изграждането на зимни градини и окачени фасади.
На пазара се предлага и алуминиева дограма без прекъснат термомост, известна още като "студен профил". Нейното използване в жилището също е възможно, но то се ограничава до направата на вътрешни врати, предимно на бани и тоалетни, вътрешни преградни стени и други интериорни решения.
Приложима е и за остъкляване на тераси, които не се отопляват. Монтирана на външна стена в отопляемо помещение с висока влажност на въздуха, гарантира образуване на конденз и мухъл, затова такъв вид употреба не е желателно.

Палитра с цветове RAL

  Дизайн

Цветът е най-важният оптичен фактор за човека и безспорно значим елемент в архихектурата. Традиционно дограмата се предлага в бял цвят, но профилите могат да бъдат прахово боядисани в цялата цветова гама по каталога RAL или в дървесен декор.
 

Палитра дървени десени

Каталози

Асистал лого

Каталог "ASISTAL"

Разгледайте каталог с алуминиевите системи на Турската компания "ASISTAL".
 

Алумил лого

Каталог "ALUMIL"

Разгледайте каталог с алуминиевите системи на Гръцката компания "ALUMIL".
 

bottom of page