top of page

Комарници на панти и статични

Комарникът  на панти е най-популярния и достъпен ценово модел комарник за врати и прозорци. Този тип комарник може да се монтира на почти всеки прозорец или врата. Комарниците на панти се монтират лесно. Тяхно основно предимство освен, че са евтини е и, че лесно се свалят и могат лесно да се почистват.

Желателно е при комарници за прозорци с височина над 120 см да се постави хоризонтален делител с цел допълнителна стабилност на рамката, в противен случай има вероятност комарника леко да провисне и страничните профили да се свият леко в средата. Недостатък е, че делитела се вижда и бие на очи (специално при прозорците). При комарник на панти за врата задължително се поставя хоризонтален делител!

Статични Комарници
Палитра с цветове RAL

Дизайн

  •  Статичните (неотваряеми) комарници са най-евтиният вариант за мрежа против насекоми. Този тип комарник е подходящ за всички видове прозорци, при които не се налага преместване на мрежата. Има възможност да се поставя и сваля сезонно. За да се постави статичен комарник е необходим достъп до прозореца отвън.

  •    Комарници са изработени от алуминиева рамка, която може да бъде в цвят бял, цвят от каталога по RAL или дървесен декор, и мрежа от фибростъкло с тефлоново покритие.

bottom of page